INEKE DE VYLDER - MEZZOSOPRAAN
Mezzosopraan Ineke De Vylder studeerde bij Stephanie Friede aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en haalde daar haar masterdiploma zang. Nadien studeerde zij verder bij Xenia Meijer aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en haalde daar haar masterdiploma klassieke solozang met grote onderscheiding. Momenteel laat zij zich verder coachen door Xenia Meijer.
 
Tussendoor waren er boeiende masterclasses bij o.a. Margreet Honig, Paul Triepels, Johannette Zomer, Jard Van Nes, Maarten Koningsberger, Gidon Saks, Udo Reineman, John Norris en Trish McCaffrey.
 
Ineke was gedurende ruime tijd verbonden aan de Vlaamse Opera/Opera Vlaanderen als freelance korist. Ze was ondermeer te zien in Peter Grimes (Britten), Turandot (Puccini), Aida (Verdi), La sonnambula (Bellini), La Damnation de Faust (Berlioz), Don Carlos (Verdi), Die Entführung aus dem Serail (Mozart).
 
Als soliste zong ze reeds verschillende rollen in zowel opera als oratorium. Op het podium vertolkte ze Tirsi (La Dafne, Da Gagliano) en Harry (Albert Herring, Britten). 
Daarnaast zong ze ook Israelitish Man in Judas Maccabeus van Händel, de altsolo uit het Gloria van Vivaldi, de mezzosolo in het requiem van Duruflé, de altsolo uit het Stabat Mater van zowel Pergolesi, Scarlatti en Vivaldi. Hiervoor werkte ze samen met dirigenten als Geert Baetens, Geert Soenen en Rick Muselaers.
 
Nieuwe composities zijn haar ook niet vreemd. Ze vertolkte de mezzopartij in Chinese Memories, een werk van de componist Johan Famaey op Chinese teksten. Ze stond op de planken als Heks in de muziektheaterproductie Grietje de heks, een compositie van Filip Martens op een tekst van Luc Frans en ze speelde mee in Zout, een muzikale vertelling met liederen van Grieg in regie van Raf Walschaerts.
 
Samen met pianiste Ellen Lampo vormt ze al enkele jaren een liedduo met wie ze regelmatig te horen is in verschillende recitals.